Ce sunt conversiile
și de ce TREBUIE să le urmărești?
Ce sunt conversiile
și de ce TREBUIE să le urmărești?
Ai auzit vreodată de conversiile Google Ads? Unul dintre cei mai importanți indicatori din contul de reclamă, conversiile sunt cele care îți vor spune clar dacă reclamele tale Google aduc sau nu rezultate.
În acest articol vei învăța ce sunt conversiile, ce conversii poți urmări cu Google Ads și de ce este ABSOLUT NECESAR să le urmărești. Să purcedem la lectură)))
Ce sunt conversiile?
Conversiile sunt acțiunile semnificative pe care utilizatorii site-ului tău le fac după ce văd sau interacționează cu anunțul Google. Urmărirea conversiilor în Google Ads va determina, în cele mai multe cazuri, performanța campaniei și evoluția acesteia în timp.
Fără definirea conversiilor, singurii indicatori principali pe care putem să-i urmărim sunt CTR-ul (rata de click) și CPC-ul (costul per click), dar aceștia nu îți spun până la urmă dacă campaniile tale chiar aduc ceea de ce ai tu nevoie, fie ele vânzări, apeluri sau leaduri.
De asemenea, fără conversii nu poți optimiza calitativ campaniile. Poți face anumite schimbări pentru a genera mai multe clickuri, sau a scădea costul per click, dar nu știi dacă aceste acțiuni îți vor aduce mai multe vânzări, sau din contră mai puține.
Ce conversii poți urmări cu Google Ads?
Google îți oferă cinci tipuri de acțiuni pe care le poți alege atunci când configurezi urmărirea conversiilor în contul tău:
- Acțiuni pe site: Cele mai populare și cunoscute, acțiunile pe site includ cumpărarea, adăugarea în coș, completarea unui formular, apăsarea unui anumit buton, click pe numărul de telefon de pe site, etc. Acesta fiind cel mai răspândit tip de conversie care se setează și se folosește pentru a măsura eficiența campaniilor.
- Apeluri telefonice: La fel destul de populară, această acțiune reprezintă un simplu apel telefonic care a fost generat de una din reclamele tale Google.
- Conversii importate (offline): Activitatea clientului care începe online, dar se termină offline, cum ar fi atunci când un client dă click pe un anunț și trimite online un formular de contact, iar ulterior semnează un contract în magazin.
- Instalări de aplicații și conversii în aplicație: Acestea se aplică numai companiilor care promovează o aplicație. Scopul lor este de a număra descărcările de aplicații sau alte interacțiuni în cadrul acelei aplicații.
- Acțiuni locale: Acțiuni care sunt numărate ori de câte ori oamenii interacționează cu un anunț specific unei locații fizice sau unui magazin, în mare parte vorbim de locația companiei de pe Google Maps
Categoriile conversiilor:
În procesul de setare a conversiilor, va trebui să alegi o categorie din care face parte conversia ta. Scopul acesteia este de a-ți face mai ușoară raportarea ulterior, prin separarea datelor pe categorii. Există peste 12 categorii de conversii în Google Ads, dar Google le grupează în trei tipuri:
- Categorii de vânzare: Efectuarea unei achiziții, adăugarea unui articol într-un coș, inițierea comenzii sau abonarea la un serviciu recurent sunt toate exemple de categorii de vânzări.
- Categorii de clienți potențiali: Acestea includ alte acțiuni de pe site, precum și acțiuni locale, cum ar fi trimiterea unui formular, rezervarea unei întâlniri, sau obținerea de indicații.
- Alte categorii: Există alte categorii pe care aveți opțiunea de a le selecta pentru situații unice de urmărire a conversiilor Google Ads, cum ar fi afișările de pagină.
În general, conversiile sunt un indicator destul de complex în Google Ads. Dacă vrei să afli despre modelele de atribuire a conversiilor, cum să stabilești valoarea lor și cum să le analizezi – citește articolul nostru: Setarea și analiza conversiilor în Google Ads.
Urmărirea conversiilor este esențială pentru orice strategie Google Ads de succes, așa că merită să înveți despre ele, cum să le setezi și analizezi ca la carte.